Välkommen till datorklassen som lär sig läsa genom att skriva på dator och lärplatta.

08 september 2016

Vecka 36


 
 
Hej!
 
Barnen har fått sin första läsläxa. Vi vill att barnen läser texten 3 gånger varje dag. Det kallas upprepad läsning och har visat sig vara bra för att snabbt få igång läsandet ordentligt. Hjälp barnen att titta på TEXTEN, inte bara på bilden. Försök också läsa texten som inte har några bilder.
Vi vädjar till alla vuxna att läsa mycket med sina barn! Läs böcker för dem, läs på TVn, på datorn, i tidningen, på mjölkpaket och i affären. Det är lika bra att läsa på barnens modersmål som på svenska, huvudsaken är att ni läser med era barn!
I matten arbetar vi nu med begreppen fler och färre. Vi har också börjat dela upp tal, och det var svårt för många. Träna med barnen genom att dela saker, t.ex. godisbitar, mellan er. Använd max 5 godisbitar och låt barnen dela upp dem mellan er på olika sätt. Vi vill att barnen så småningom ska kunna alla sätt att dela upp tal:
0
1
2
3
4
5
0+0
0+1
0+2
0+3
0+4
0+5
 
1+0
1+1
1+2
1+3
1+4
 
 
2+0
2+1
2+2
2+3
 
 
 
3+0
3+1
3+2
 
 
 
 
4+0
4+1
 
 
 
 
 
5+0
 
Klarar ditt barn det här så är det bara att fortsätta på samma sätt upp till 10.
På onsdag den 14 september är det skoljogg på Rosendalsskolan. Se separat lapp.
Nästa vecka, torsdagen den 15 september, börjar idrotten att hållas inomhus. Barnen behöver rena skor som de kan använda inomhus, idrottskläder och handduk.
 
 
 
Många firar Eid på måndag. Vi är mycket tacksamma för att ni sökt ledigt för barnen så att vi kan planera dagen så bra som möjligt för de barn som är i skolan.
 
Lördagen den 17 september har Rosendalsskolan öppet hus. Skolan är öppen för den som vill besöka oss. Barnen går i skolan på lördagen och har istället ledigt från skolan måndagen den 19 september. Fritids är öppet som vanligt måndagen den 19 september. Öppet hus är precis som en vanlig skoldag, så om ditt barn behöver vara ledigt så måste du fylla i en ledighetsansökan. Mer information kommer.
 
 
 
Varma hälsningar Katarina

Inga kommentarer: