Välkommen till datorklassen som lär sig läsa genom att skriva på dator och lärplatta.

10 januari 2014

Antimobbingarbete

Rosendalsskolan arbetar under året med ett antimobbingprojekt som pågår under ca 15 veckor. Det går ut på att hjälpa barnen att utveckla sin förmåga till empati och därigenom acceptera och respektera andra människor. Den första lektionen hade barnen till uppgift att berätta vad de tycker att en människa behöver för att må bra.


 

De kom på allt möjligt, från TV-spel till att röra på sig. Efter en gemensam diskussion bestämde de sig för att det absolut viktigaste för att en människa ska må bra är att man får mat, dryck, luft och dagsljus. De kom fram till att TV-spel kanske inte är det allra viktigaste för att man ska må bra även om det är roligt. 

 
När vi arbetar med projektet är det viktigt att vi lyssnar på varandra och att man låter andra få tycka och känna som de vill, Vi sitter i ring och har våra namnlappar framför oss. Regeln barnen har satt upp för de här tillfällena är att vi alla ska lyssna på varandra.Vid ett annat tillfälle pratade vi om känslor. Vi kom fram till att det inte alltid är så lätt att visa vad man känner. Barnen fick i uppgift att fundera ut många olika känslor. Här ovan kan du läsa vad de kom på.

Vi kommer att fortsätta vårt projekt under vårterminen.

Inga kommentarer: